Speakeri invitați

          Societatea Română de Uroginecologie are plăcerea de a anunța participarea în cadrul manifestării a unor personalități de renume internațional. Printre invitații Congresului Național de Uroginecologie se numără Dr. Burghard Abendstein și Prof. Dr. Bernhard Liedl.

 

          Prof. Dr. Bernhard Liedl este președintele ICOPF (International Collaboration of Pelvic Floor Surgeons) și al Societății Internaționale de Pelviperineologie (ISPP), precum și membru a numeroase asociații europene și germane de urologie. Din anul 2007 este șeful Departamentului de Urologie de la clinica de chirurgie Bogenhausen, München. Este specializat în chirurgie urogenitală,  uro-oncologică și chirurgia reconstructivă a tractului urinal. Prof. Dr. Bernhard Liedl a publicat peste 65 de articole, a participat la scrierea a 37 de cărți, a avut peste 350 prelegeri științifice la congrese internaționale.

 

          Dr. Burghard Abendstein este secretarul Societății Europene de Chirurgie Pelvică Reconstructivă și membru al Asociației Internaționale de Uroginecologie și al Societății de Chirurgie al Planșeului Pelvin și Incontinență din Austria. Pe lângă faptul că Dr. Burghard Abendstein ocupă numeroase funcții de președinte și vice-președinte al unor societăți medicale de renume din Austria, acesta s-a pregătit și specializat în diverse clinici de prestigiu internațional. Munca sa a fost publicată în jurnale naționale și internaționale, printre care menționăm unele publicații din domeniul uroginecologiei: „The surgical anatomy of rectocele repair”, „Posterior vaginal sling experience in elderly patients yields poor results”, „Ligamentous repair using the Tissue Fixation System confirms a causal link between urinary and fecal incontinence”, „The surgical anatomy of rectocele and anterior rectal wall intussusception.”, „Role of the uterosacral ligaments in the causation of rectal intussusception, abnormal bowel emptying, and fecal incontinence-a prospective study”, „The Tissue Fixation System provides a new structural method for cystocele repair: a preliminary report”, ultimele studii realizate împreună cu Prof.  Dr. Petros.

 

Prof. Dr. Elvira Brătilă 

Prof. Dr. Petre Brătilă

Prof. Dr. Ștefan Buțureanu

Prof. Dr. Sabina Berceanu

Prof. Dr. Nicolae Calomfirescu

Prof. Dr. Nicolae Costin

Prof. Dr. Decebal Hudiță

Prof. Dr. Dan Mihu

Prof. Dr. Marius Moga

Prof. Dr. Daniel Mureșan

Prof. Dr. Mircea Onofriescu

Prof. Dr. Florentina Pricop

Prof. Dr. Manuela Russu

Prof. Dr. Nicolae Suciu

Prof. Dr. Bela Szabo

Prof. Dr. Anca Stănescu

Prof. Dr. Vlad Tica

Prof. Dr. Petrache Vârtej

Prof. Dr. Radu Vlădăreanu 

Conf. Dr. Costin Berceanu

Conf. Dr. Alexandru Filipescu

Conf. Dr. Claudia Mehedințu

Conf. Dr. Cristina Neagu

Conf. Dr. Calin Chibelean

Conf. Dr. Doru Diculescu

Conf. Dr. Liana Ples

Conf. Dr. Ruxandra Stănculescu

Asist. Univ. Bogdan Hăineală

Asist. Univ. Roxana Bohîlțea

Asist. Univ. Irina Horhoianu

Dr. Florian Dantes

Dr. Andrei Manu Marin

Dr. Mihai Mitran

Dr. Laurențiu Pirtea